digihublogo
wat2

WAT

De digitale hubs zijn regionale Voka-kantoren waar je als ondernemer terecht kan met al jouw vragen over digitalisering en in het bijzonder over nieuwe datagedreven digitale technologieën. Elke Vlaamse provincie heeft er zo eentje. Met deze ondersteuning krijg je als KMO op een eenvoudige en begeleide wijze toegang tot aanwezige testinfrastructuur bij één van de 28 kennisinstellingen. Thomas More is één van die experts in de regio Antwerpen.

Met behulp van die testinfrastructuur kan je als onderneming je producten testen in realistische omstandigheden en ze sneller op de markt brengen. Hiervoor betaal je 30% van de kostprijs. De overige 70% worden gedragen door EFRO en de Vlaamse overheid. 

Wat kan ik met AI? Sensortechnologie? Cloudopslag? Datavisualisatie? Data analytics? Automatisering? API’s? Met dit soort vragen en uitdagingen kun je als onderneming terecht in onze DigiHubs. 

doel2

DOEL

Met deze oproep speelt het EFRO-programma in om de vele kennis en expertise die bij onze Vlaamse kennisinstellingen aanwezig is, toegankelijker en toepasbaar te maken voor KMO’s. Om die reden is het een expliciete beleidsdoelstelling om zoveel mogelijk KMO’s via een laagdrempelige aanpak stappen vooruit te laten zetten rond digitalisering.

EFRO staat voor het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en is een van de vijf structuur- en investeringsfondsen om de economische, sociale en territoriale samenwerking in de Europese Unie te versterken.

onze rol2

ONZE ROL

Mobilab & Care is één van de kennisinstellingen die de KMO’s in de Provincie Antwerpen begeleiden en adviseren met betrekking tot hun specifieke digitaliseringsvraag.

Naast Mobilab & Care bieden ook andere onderzoeksgroepen van Thomas More hun diensten aan binnen dit programma (zoals Licalab, Kenniscentrum Energie, Radius, Creative & Innovative Business, Smart Tech & Design).

toekomst2

TOEKOMST

Het project is volop aan de gang. Interesse? Lees hier meer over het traject of neem contact op voor informatie.

onderzoekers2

ONDERZOEKERS

Bert Bonroy

Eveline De Raeve

Tom Saey

Wim De Backer

Hajar Ghaem

Marc Mertens

Kurt De Wit

duur2

DUUR

01/01/2021 – 31/12/2022

Partners

  • VOKA- Kvk Mechelen -Antwerpen
  • VOKA – Kvk Antwerpen-Waasland
  • Vlaams Instituut voor de logistiek (VIL)
  • Karel de Grote Hogeschool
  • Artesis Plaintijn hogeschool Antwerpen
  • Open Manufacturing Campus
  • Flanders Make
  • Sirris
  • Universiteit Antwerpen
  • KU Leuven

Ondersteund door

efro
efro2

Contact

Tom Saey

tom.saey@thomasmore.be

+32 14 74 10 59

voka.be/digihub